Erasmus Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Akreditasyon programlarına katılan okul ve kurumların projelerini tanıttı. Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programda öğretmen ve okul yöneticileri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Erasmus+ Akreditasyon programları 2021-2027 yılları arasında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Koordinasyonunda yürütülecek. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü bu programda akredite kuruluş olarak yer alıyor. Bu çerçevede Uygulama Oteli’nde bir tanıtım programı düzenlendi. Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Vedat Demir, Erasmus+ Akreditasyon programının eğitim kalitesini artırmak ve uluslararası iş birliği yapmak için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Demir, “Bu program sayesinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz farklı kültürleri tanıma, dil becerilerini geliştirme ve yeni yöntemler öğrenme imkânı buluyorlar.” dedi.

Programda 2021 ve 2022 hibe döneminde gerçekleştirilen projeler katılımcılarla paylaşıldı. İşbaşı Gözlem, Yapılandırılmış Kurs ve Grup Öğrenim Hareketlilikleri kapsamında gerçekleştirilen proje faaliyetleriyle elde edilen iyi örneklerin sergilendiği tanıtım ve yaygınlaştırma toplantısında eğitim öğretim süreçlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinlikler de yer aldı.