Emniyet Müdürü Akyıldız, Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Yalovalılar, yaklaşan Ramazan Bayramı için bayram alışverişlerine başlarken, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız’da, Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı bayram tedbirlerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Akyıldız, “Hizmetinde bulunmaktan gurur duyduğumuz Yalova Halkımızın Ramazan Bayramını Teşkilatım adına kutluyorum. Bayramın huzur içerisinde geçirilmesi, aile büyüklerinin ziyaretleri, Camilerimize gidilmesi, Kabristan ziyaretleri, Alışveriş Merkezleri, eğlence yerleri, çocuklarımızın tehlikeli ve patlayıcı maddelerden korunması, trafik akışının şehir içinde ve şehir dışında sağlanması için günün 24 saatinde her türlü tedbirler alınmış olup, Halkımızın emrinde olduğumuz bilinci ile karşılaşılan olumsuzluklara karşı ‘155 Polis İmdat’ telefonunu aramalarını rica ediyorum” dedi. Bayram süresince Emniyet Müdürlüğü’ne ulaşılabilecek telefonlar ise, Haber Merkezi : 813 62 91 - 811 30 00 - 811 30 13, Polis İmdat : 155, Yalova Polis Merkezi : 813 62 90, GOP polis merkezi : 811 17 32 olarak belirtildi.

Emniyet Teşkilatı, Bayram Süresince Teyakkuzda

Bayram Öncesi, Arefe Günü Ve Bayram Süresince Alınacak Güvenlik TedbirleriBuna göre, bayram nedeniyle İzmit-Bursa karayolu ve şehir merkezindeki yollarda trafik yoğunluğu artacağından trafik denetimleri arttırılacak. Bayram ziyaretleri nedeniyle şehir içi ulaşım hatları ile İDO ve Yalova otobüs terminalinde oluşacak yoğunluk dikkate alınarak güvenlik tedbirleri alınacak. Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, Pazar yerlerinde, mağaza ve dükkânların bulunduğu ana arterlerde, yürüyüş, eğlence alanlarında vb. yerlerde kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık, dolandırıcılık, hırsızlık, sahte para kullanımına karşı gerekli güvenlik önlemleri aldırılacak. Bayram süresince hırsızlık olaylarının artabileceği göz önünde bulundurularak özellikle bu tür olayların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri alınacak.Bayram süresince mezarlıklarda yapılan ziyaretler sırasında asayiş yönünden gerekli tedbirler alınacaktır. Bayram süresince halkta korku ve panik yaratacak oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeleri satan yerler denetlenecek, kullananlar hakkında gerekli işlem yapılacak. Çevreye rahatsızlık veren kişiler, saldırgan sarhoşlukta bulunanlar, yaşı küçük umuma açık ve içkili yerlere girenler, kimliksiz şahıslar, kumar ve bahis türü oyun oynanan yerler kontrol edilecek. Bayram namazını müteakip cami önlerinde dilencilik yapan, para toplayan şahıslara müsaade edilmeyecek.