Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023 e Doğru Siyaset Vizyonu

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2022 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 09:55

Köşe yazımı yazarken sayın Cumhurbaşkanımız  BM Genel kurulu toplantısından dolayı ABD’de idi. Rusya- Ukrayna savaşı ve özellikle enerjide Avrupa’nın kış aylarında muhtemel karşılaşacağı problemler karşısında ciddi  önlemlerini almaya çalışıyorlar. Ukrayna’nın tahıl sevkiyatının Türkiye’nin büyük ölçüde arabulucu rolü ile devam etmesi gıda konusundaki  global sıkıntıyı giderdi.

Ülkemizde sosyal konut konusundaki  kabinenin cazip şartlardaki konut ve işyeri gündemi tamamıyla değiştirdi ve ilk günlerden daha milyonlarca kişi  başvuru yaptı. Sürenin bitmesine yakın günlerde bu sayı daha da artacak . Kira Öder gibi konut sahibi olabilmeyi herkes ister. TOKİ’nin  bence yüzyılın cazip teklifi ile vatandaşımız açısından da hayallerindeki evine sahibi olmanın yanında inşaat sektöründe oluşmuş olan suni fiyat artışının da önü alınmış oldu.

Özellikle beton ve demirdeki fiyat artışları karşısında sanki patates soğanda geçmişte oynanan oyun tekrar inşaat sektöründe sergilenmişti.  Şimdi fahiş fiyat artışı yapanlar düşünsünler….Sıfır araçları toplayan bayiler de otomobillerde yapmak istedikleri  oyunları Ticaret Bakanlığı bozdu.

Şimdi her yönüyle daha da güçlü bir Türkiye var. Oyunun oynandığı değil, oyun kuran bir Türkiye var. Söylemin karşılığı da uluslararası programlardaki sayın Cumhurbaşkanımızın  hep merkezde olduğu fotoğraflar teyit ediyor.  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la gurur duyuyoruz.

Seçimlere yaklaşıldıkça 6’lı masaya dahil siyasi partilerin de söylemlerini  kamuoyu elbette değerlendiriyor. Ortak adayı çıkartabilmelerinin her geçen gün daha da zorlaştığını takip ediyoruz. Zamanla  6’lı masadaki genel başkanlar bir uzlaşıya ulaşabilirlerse kamuoyu elbette değerlendirecek ve sandığa yansıması da seçim sürecindeki karşılık bulabilmelerine göre değişim gösterecektir.

Diğer yönden illerde milletvekilleri yoğun tempo içerisindeler. Kamuoyunda ve anketlerde daha fazla yer alabilmek için adeta mahalle mahalle çalışmalarını sürdürüyorlar her partide. Seçmen bu yönüyle daha fazla takip edebiliyor. Özellikle genç seçmende karşılık bulan milletvekilleri yeni dönemde de aday olup seçilebilmek için çaba göstereceklerdir. Genel merkezlerin milletvekili adaylarını belirleme yöntemlerini ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşacak oluşları daha belirgin bir siyasi zemini ortaya koyacaktır. Milletvekili sayısı 2-3 olan illerde  ittifakların belirleyici rolleri ile adaylığın kesinleşmesinde   ince hesapların yapılmasına neden olacaktır. Milletvekili adaylarının burada muhtemel parametreleri değişecek ve büyük ölçüde rakiplerin seçim stratejilerini bozucu karşı hamleleri getirecektir. Karşı taraftan daha fazla oy alabilmenin formülleri üzerinde odaklanıldığı zaman aday belirlemenin de kılı kırk yaracak projeksiyonlar ile olacağı tabiidir.

Seçmenin istediği ili için iktidarla uyum içerisinde çalışacak, ilin gelecekle ilgili planlamalarının yanında olup bakanlıklar nezdinde Ankara’da etkili olabilecek isimlerle olabilmektir. Çünkü özellikle milletvekili sayısının az olduğu illerde iktidar partisine mensup milletvekilleri ile pek çok konuda kolay yol alınabilmesinin örnekleri hep karar vermede belirleyici olmuştur.

Krizlerin  global, çözümün ülkesel olduğu günümüzde Türkiye her krizden başarılı çıkıp daha da güçlendi. Her konuda aranan  ve arabulucu rolüyle Cumhurbaşkanımız barışın, güvenin ve istikrarın sembolü oldu. Tüm dünyadaki ekonomik darboğaz karşısında ülkemizin geliştirdiği yeni ekonomi modeli inanıyorum ki çarşıda pazarda vatandaşımızın lehine pek çok sonuçları çıkartmaya devam edecek. Enflasyon rayına oturup ekonomiye olan güven daha da artıyor.

Terör artık ininde yok ediliyor. Ülke dışındaki elebaşılar MİT’in başarılı operasyonları ile adaletin önüne elleri kelepçeli getiriliyor. Ülke sınırlarımız içinde de neredeyse tükendiler…Bu konuda gerçekten başarılı süreci hep birlikte takip ediyoruz. Özellikle yerli ve milli teknoloji yoğun silah sanayimiz yurt dışına ihraç talepleri ile ilk 5 e girdi. Çok şükür…

Bu güven ve istikrarın devamlılığını  seçmen sandığa gittiği zaman değerlendirecektir elbette. İnsanoğlunun olduğu her alanda  hep daha iyisini ve daha ileriyi hedefleyen yaklaşım siyasette belirleyici rolü olacaktır. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımdaki tüm gelişim dikkate alındığında geleceğe daha umutla bakıyoruz. Milletimiz daha iyilerine layık. Bunun için de vatandaşımızın verdiği emanetin en iyi şekilde yerine getirilmesinin görev bilinci içerisinde daha iyisini, daha modern olanı hedefleyen  yaklaşım sandıkta karşılığını bulacaktır.

2023’e giderken siyaset vizyonu yaklaşımında inanıyorum ki güven ve istikrar ülkemiz  gündeminde daha fazla yer alacak. Aziz milletimizin vereceği her karar ülkemizi daha iyi günlere götürecektir.

Başka bir yazımda buluşana kadar kalın sağlıcakla…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.