Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2019 Yılı Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

2019 yılına ait gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri belli oldu. Kurumlar da vergi rekortmeni Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. ve Tic. A.Ş. olurken gelir vergisinde 1. Sırayı alan mükellefin adı ve ödediği vergi ise saklı tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2021 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
2019 Yılı Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Yalova’da 2019 yılı vergi rekortmenleri sıralaması netleşti. Yalova Defterdarlığı’ndan derlenen bilgilere göre, 2019 yılı gelir vergisi rekortmeninin adı ve ödediği vergi miktarı mükellefin talebi doğrultusunda ı gizli tutuldu. Kurumlar vergisi rekortmeni ise 24 milyon 325 bin 004 TL ile Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. ve Tic. A.Ş. oldu.  2019 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi sıralamasında; 2’nci sırada ödediği 660 bin 553 TL’lik vergi ile Ensar Güney, 3. Sırada ise yine adını açıklamayan bir mükellef yer aldı. Kurumlar vergisi kategorisinde 2. sırada Cemre Tersanesi Gemi İnşaa San. A.Ş yer alırken Cemre Tersanesi devlete 3 milyon 915 bin 809 TL vergi ödedi. Kurumlar vergisi olan 3. Kurumun adı ve ödediği vergi miktarı da mükellefin talebi üzerine açıklanmadı.
Vergi rekortmenlerinin belli olması sonrasında bir açıklama yapan Yalova Defterdarı Mustafa Karadeniz ise, “Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2019 yılı Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Yalova Geneli İlk 100 sıralamasına giren mükelleflerimiz başta olmak üzere, vergiye gönüllü uyumun göstergesi olarak kazançlarını kendi rızaları ile doğru olarak beyan eden ve ödeyen tüm mükelleflerimize sonsuz şükranlarımızı sunar, vergiyle de kutsallaştırılmış; bol, bereketli, hayırlı kazançlar dileriz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.